Clínica dental a Girona

Especialitats

La nostra prioritat és la teva salut
A Girona Bucodental basem el nostre treball en l'odontologia multidisciplinar i mínimament invasiva per aconseguir resultats d’èxit a llarg plaç. L'enfocament multidisciplinari per afrontar casos clínics personalitzats a les necessitats de cada pacient fa que moltes vegades les especialitats interaccionin entre si.

Prevenció i odontologia conservadora

El diagnòstic precoç i la prevenció és clau en l'odontologia de mínima intervenció per a la longevitat de la dent a llarg termini.
La càries és una malaltia provocada per bacteris que es caracteritza per la destrucció dels teixits dentals. Les principals causes de la càries són una dieta alta en sucres i els mals hàbits d'higiene oral. Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el 60-90% dels escolars i gairebé el 100% dels adults tenen càries dental.
Com es pot evitar l'aparició de càries dental?
  • Mantenir una dieta equilibrada.
  • Realitzar una correcta higiene diària.
  • Realitzar mínim una revisió i neteja dental anual.

Periodòncia

La periodòncia és l'especialitat que estudia la prevenció, el diagnòstic i el tractament de les genives.
Les malalties periodontals (gingivitis i periodontitis) són aquelles que afecten les genives i en estat més avançat afecten també l'os que suporta les dents. La gingivitis és una inflamació de la geniva sense afectació dels teixits de suport dental. Si aquesta no es tracta a temps, pot evolucionar a periodontitis, en la qual hi ha una afectació de l'os que suporta les dents fins que finalment se'n produeix la pèrdua. La malaltia periodontal és la infecció més freqüent a l'ésser humà després de la càries i, en la majoria dels casos, transcorre sense que el pacient sigui conscient. El tractament periodontal consisteix en una higiene professional adequada, mitjançant ultrasons i raspats periodontals, així com en la correcció de tècniques d'higiene oral.
La malaltia periodontal és una patologia de caràcter crònic i exigeix ​​revisions de manteniment periòdiques. Si aquestes visites no es fan amb la freqüència indicada pel periodoncista es pot produir una recaiguda i descontrol de la malaltia periodontal, que obligaria a reiniciar el tractament.

Endodòncia

És la part de l'odontologia que s'encarrega del diagnòstic i el tractament de les malalties de les dents que afecten la polpa dental.
És el tractament que es realitza per netejar el nervi de les dents, col·loquialment conegut com “matar el nervi”.
Una endodòncia consisteix en l’eliminació del teixit polpar (“o nervi”) de l’interior dels conductes de les arrels, per conservar la dent, mantenint la seva funció habitual en la masticació. Mitjançant l'endodòncia es neteja l’interior dels conductes radiculars, eliminant el dolor i allargant la vida de la dent, sense necessitat de realitzar la seva extracció. Per a la reconstrucció d’una dent endodonciada, en certes situacions pot ser necessari realitzar restauracions indirectes (incrustacions o corones).
endodòncia
L'ortodòncia és l'especialitat que es centra en el diagnòstic, la prevenció i el tractament d'irregularitats dentals, esquelètiques i facials.
ortodòncia

Ortodòncia

Té com a finalitat la correcció de la posició de les dents i el control del creixement dels maxil·lars amb l'objectiu d'aconseguir un alineament dental correcte, una bona relació entre les arcades i l'harmonia facial.

Alinea les dents i millora la mossegada. En realitzar la recol·locació dental al lloc correcte, millora la funció i l’estètica. Abans d’iniciar el tractament ortodòntic, és imprescindible fer un estudi per analitzar el cas i obtenir un diagnòstic complet, per així oferir el millor pla de tractament individualitzat.

Els tractaments d'ortodòncia inclouen l'ortodòncia interceptiva en nens, l'ortodòncia mitjançant bràquets i l'ortodòncia mitjançant alineadors transparents.
El tractament mitjançant alineadors transparents amb Invisalign, també conegut com a ortodòncia invisible, permet corregir de manera progressiva i suau el malposicionament de les dents mitjançant unes fèrules de plàstic transparent (alineadors). Aquestes fèrules es van canviant per exercir canvis petits en la posició de les dents fins a arribar a la situació ideal.
Un gran avantatge d'Invisalign és que és removible, te'l pots treure per menjar o raspallar-te les dents, cosa que permet una major comoditat i higiene.
Els tractaments d'ortodòncia invisible amb Invisalign es fan a partir d'una imatge en 3D de la boca del pacient.
Amb un programa informàtic, l'especialista dissenya el pla de tractament específic per a cada persona fins a arribar a la situació ideal. Amb aquesta informació es fabriquen les fèrules a mida, renovant-les regularment segons la planificació.
Contacta amb nosaltres
Demana la teva cita a Girona Bucodental. Estarem encantats de rebre't i aclarir els teus dubtes, generar confiança i oferir-te un pla de tractament adequat a les teves necessitats.

Implantologia i cirurgia oral

Els implants dentals són la principal eina per a la reposició de dents perdudes. La realització de proves específiques, com l’ús de radiografies en 3D o CBCT, ens ajuden a ser més predictibles en el resultat final i millorar la satisfacció dels nostres pacients. Els implants dentals són caragols que es fixen a l’os, simulant l’arrel d’una dent perduda. S’ancoren a l’os i tenen la funció de subjectar corones, ponts i pròtesis completes.

En general, es tracta d'un procediment poc invasiu i transcorregut el període de cicatrització i osteointegració, es fa la pròtesi. Sol ser necessari esperar entre 2 i 4 mesos per poder col·locar la pròtesi, no obstant, hi ha casos concrets en què la col·locació de la dent pot ser immediata, especialment en zones estètiques o quan es realitzen rehabilitacions completes.
estètica

Pròtesi i estètica dental

La pròtesi és l'especialitat d'odontologia que reconstrueix les dents deteriorades o substitueix les estructures dentals perdudes.
Millora la funció de poder mastegar i també l'estètica en corregir la forma i el color de les dents. Es fan servir diferents materials, principalment la ceràmica i també les resines. Quan les dents estan desgastades, amb la pròtesi se les pot tornar les dents al seu tamany i anatomia original. D'altra banda, pot solucionar la pèrdua de dents amb opcions de pròtesis fixes o pròtesis removibles.

Blanquejament dental

El blanquejament dental consisteix a aplicar sobre la superfície de les dents un gel a base de peròxid d'hidrogen, que penetra i genera una reacció química que aclareix la pigmentació de la dent.
El blanquejament dental està indicat per a totes aquelles persones que vulguin aclarir el to de les dents i és un dels tractaments més demandats avui dia. El tractament blanquejador és un tractament segur i efectiu si es fa a concentracions químiques adequades i sota la supervisió d'un dentista. Es pot realitzar a la clínica o a casa.
blanquejament
Odontologia per a nens
odontopediatria

Odontopediatria

Els petits de la casa necessiten visitar el dentista almenys una vegada a l'any des que els surt la primera dent.
És en les revisions primerenques quan es poden identificar els primers signes i realitzar tractaments senzills en cas de ser necessari.
L'odontopediatria es centra en l'educació per prevenir i diagnosticar precoçment els possibles problemes de salut bucal dels infants. D'aquesta manera es controla el creixement, se'ls ensenya com cuidar-se les dents i s'eviten problemes dentals.
Casos clínics
Demana la teva cita a Girona Bucodental. Estarem encantats de rebre't i aclarir els teus dubtes, generar confiança i oferir-te un pla de tractament adequat a les teves necessitats.